Sadnica Crni sljez – Malva sylvestris var. mauritiana

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Crni sljez je prekrasna višegodišnja biljka koja će vas oduševiti svojim velikim i nježnim cvjetovima u različitim nijansama ljubičaste boje. Ova sorta crnog sljeza, poznata i kao Mauritanian Malva, izdvaja se svojom ljepotom i jednostavnošću uzgoja.

Crni sljez preferira toplu i umjereno vlažnu klimu te će najbolje uspijevati u temperaturama između 18°C i 25°C. Kada je dovoljno zrela, crni sljez će razviti izdržljiv i dubok korijen koji će joj pomoći u preživljavanju sušnih razdoblja.

Visina rasta crnog sljeza može se kretati od 90 do 150 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brzini rasta. Njezini elegantni stabljici i veliki cvjetovi stvaraju očaravajući izgled u vrtu ili cvjetnjaku. Brzina rasta ove biljke je umjerena, a redovito uklanjanje oštećenih cvjetova i lišća potaknut će njezin zdravi rast i obilno cvjetanje.

Količina zalijevanja: Crni sljez preferira umjereno zalijevanje. Važno je zalijevati ga kada je tlo gotovo suho na dodir, kako bi se spriječilo pretjerano zadržavanje vlage i razvoj gljivica. Također, dobra drenaža tla pomoći će u očuvanju zdravlja korijenja i sprječavanju truljenja.

Tlo: Crni sljez preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s blago kiselom pH vrijednosti. Uzgajajte crni sljez na sunčanim mjestima ili na mjestima koja dobivaju djelomičnu sjenu tijekom dana kako bi se osiguralo optimalno rastu i cvjetanju.

Crni sljez je ne samo dekorativna biljka za vrt, već i korisna biljka koja se tradicionalno koristi u ljekovite svrhe. Njegovi cvjetovi i listovi sadrže sluzi i antioksidante, što ih čini korisnim za smirivanje iritacije kože i sluznice te ublažavanje kašlja i upala grla. Osim toga, crni sljez je atraktivna biljka za pčele i druge kukce, što ga čini korisnim za privlačenje oprašivača u vaš vrt.

Uzgoj crnog sljeza će vam pružiti ne samo vizualno zadovoljstvo već i dodatne koristi za vaše zdravlje i okoliš. Uveselite svoj vrt cvjetovima ovog prekrasnog crnog sljeza.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top