Sadnica Šparoga – Asparagus officinalis ‘Mary Washington’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Šparoga je biljka koja će vas oduševiti svojim bogatim okusom i nutritivnim vrijednostima, a uz to je i iznimno zdrava za vaš organizam. Šparoge su poznate po svom jedinstvenom izgledu i karakterističnom okusu, a sorte kao što je ‘Mary Washington’ omogućuju jednostavan uzgoj i obilne prinose, što ju čini omiljenim izborom među vrtlarima i kuharima.

Šparoga Mary Washington preferira umjereno toplu klimu i najbolje uspijeva u temperaturama između 18°C i 25°C. Ova biljka dobro podnosi različite uvjete. Kada je dovoljno zrela, šparoga Mary Washington razvija snažan i razgranat korijen koji joj pomaže u apsorpciji vlage iz tla, čime postaje otpornija na sušu.

Visina rasta šparoge Mary Washington može doseći od 120 do 180 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brzini njezinog rasta. Brzina rasta ove biljke je umjerena, a redovito održavanje i odstranjivanje neželjenih izdanaka potaknut će njezin zdravi rast i obilne prinose.

Količina zalijevanja: Šparoga Mary Washington preferira umjereno zalijevanje. Tlo bi trebalo biti vlažno, ali ne natopljeno, kako bi se izbjeglo truljenje korijenja. Važno je zalijevati je kada je tlo gotovo suho na dodir. Osim toga, dobra drenaža tla pomoći će u očuvanju zdravlja korijenja i sprječavanju zadržavanja viška vode.

Tlo: Šparoga Mary Washington preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Uzgajajte je na sunčanim mjestima kako bi se osiguralo optimalno rastu i razvoju. Šparoga voli tlo koje je rahlo i bogato kompostom.

Šparoga Mary Washington je bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, što ju čini iznimno zdravom i hranjivom biljkom. Njezino nježno i sočno izdanje je omiljen sastojak u mnogim jelima, a može se pripremati na razne načine, bilo kuhana, pečena, grilana ili dodana u različite recepte. Uzgoj šparoge Mary Washington će vam pružiti ne samo bogatstvo okusa u kuhinji, već i dodatne koristi za vaše zdravlje i prehranu.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top