Sadnica Ananas metvica – Mentha suaveolens ‘Variegata’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Ovo je prekrasna vrsta metvice koja će unijeti osvježavajuću notu ananasa u vaš vrt i oduševiti vas svojim izgledom i mirisom.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Mentha suaveolens ‘Variegata’ preferira tople klime i dobro uspijeva na sunčanim mjestima. Također može podnijeti blagu hladnoću, ali je najbolje uzgajati je u regijama s toplijim temperaturama. Ova biljka preferira dobro drenirano tlo kako bi se izbjeglo zadržavanje vode oko korijenja.

Visina rasta: Ova vrsta metvice obično doseže visinu od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brizi koju joj pružate. Njeni atraktivni listovi s variegiranim uzorkom dodatno obogaćuju izgled vrta.

Brzina rasta: Mentha suaveolens ‘Variegata’ ima umjereno brzu brzinu rasta, što znači da će se relativno brzo razviti u svoju punu ljepotu. Ipak, ova biljka nije invazivna i neće preuzeti vrt, što je čini praktičnom za uređenje vrtnih površina.

Količina zalijevanja: Ova metvica preferira vlažno tlo, pa ju redovito zalijevajte kako biste održali tlo vlažnim, ali ne i natopljenim. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje kako biste spriječili stajaću vodu koja može naštetiti njenim korijenima.

Količina sunca: Mentha suaveolens ‘Variegata’ voli obilje sunčeve svjetlosti, ali dobro će rasti i na mjestima s djelomičnom sjenom. Najbolji rezultati postižu se kada ju posadite na mjesto koje dobiva najmanje 4 do 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno.

Korisne osobine i upotreba: Mentha suaveolens ‘Variegata’ ima osvježavajući miris i okus ananasa, što ju čini idealnom za korištenje u pripremi osvježavajućih napitaka, deserta i salata. Njeni listovi s variegiranim uzorkom također ju čine atraktivnom za dekorativnu upotrebu u vrtu ili lončanicama na terasi.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top