Sadnica Barska metvica – Mentha pulegium

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Barska metvica, također poznata kao divlja metvica ili močvarna metvica, je zanimljiva i ljekovita biljka koja će vas očarati svojim intenzivnim mirisom i rozno-ljubičastim cvjetovima. Ova biljka ima dugu povijest korištenja u tradicionalnoj medicini i kulinarske svrhe, a njezin uzgoj je jednostavan.

Barska metvica preferira toplu i sunčanu klimu te će najbolje uspijevati u temperaturama između 20°C i 30°C. Također, barska metvica ima tendenciju širenja svojih korijenja, stoga je preporučljivo saditi ju u odvojene posude ili na mjesto gdje će joj biti ograničen rast.

Visina rasta barske metvice može doseći od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i gustoći sadnje. Njezini tanki i uspravni listovi stvaraju bujni izgled biljke koja će dodati svježinu i boje u vaš vrt. Brzina rasta ove biljke je umjerena, a redovito podrezivanje potaknut će njezin kompaktni izgled.

Količina zalijevanja: Barska metvica preferira umjereno zalijevanje. Tlo bi trebalo biti vlažno, ali ne natopljeno, kako bi se izbjegla truljenje korijenja. Važno je zalijevati ju kada je tlo gotovo suho na dodir. Osim toga, dobra drenaža tla pomoći će u očuvanju zdravlja korijenja i sprječavanju zadržavanja viška vode.

Tlo: Barska metvica preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s blago kiselom pH vrijednosti. Uzgajajte ju na sunčanim mjestima ili na mjestima koja dobivaju djelomičnu sjenu tijekom dana kako bi se osiguralo optimalno rastu i cvjetanju.

Barska metvica ima mnoge primjene u kulinarske svrhe. Njezin intenzivan miris i okus čine ju popularnim izborom za aromatiziranje čajeva, jela od mesa, umaka, juha i salata. Također, njezini cvjetovi privlače pčele i druge oprašivače u vrt, što ju čini korisnom biljkom za promicanje oprašivanja i raznolikost u vašem vrtu.

Uzgoj barske metvice će vam pružiti ne samo bogatstvo mirisa i okusa u kuhinji, već i dodatne koristi za okoliš i privlačenje korisnih kukaca u vaš vrt.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top