Sadnica Bosiljak – Ocimum basilicum ‘Genovese’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Bosiljak Genovese je jedna od najomiljenijih sorti bosiljka koja će vas oduševiti svojim jedinstvenim okusom i mirisom. Ova biljka ima dugu povijest korištenja u kulinarstvu i medicini, te je poznata po svojim ljekovitim svojstvima. Bosiljak Genovese je istaknuta biljka u svakom vrtu, pa ne čudi što je među vrtlari najtraženija sorta bosiljka.

Bosiljak Genovese preferira toplu i sunčanu klimu, što ga čini idealnim za vrtove smještena u područjima s blagom i suhom klimom. Ova biljka najbolje napreduje na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno, što osigurava da će njeni listovi proizvesti intenzivan okus i miris. Na takvim mjestima, bosiljak Genovese će obilato rasti i pružiti vam bogatstvo svojih mirisnih listova.

Visina rasta bosiljka Genovese obično doseže od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja. Njegovi uspravni izdanci prekriveni su svijetlozelenim, kožastim listovima ovalnog oblika. Tijekom cvatnje, ova sorta bosiljka proizvodi privlačne i nježne bijele cvjetove, ali preporučuje se redovito uklanjanje cvjetnih izdanaka kako bi se potaknula proizvodnja više lišća.

Brzina rasta bosiljka Genovese je umjerena do brza, ovisno o uvjetima uzgoja i njezi. Ova biljka je godišnja, što znači da će izrasti iz sjemena, brzo se razviti i donijeti bogatstvo svojih mirisnih listova tijekom vegetacijske sezone.

Količina zalijevanja: Bosiljak Genovese preferira redovito zalijevanje kako bi održao vlažnost tla. Međutim, važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer previše vlage može uzrokovati truljenje korijena. Idealno je održavati tlo vlažnim, ali ne natopljeno.

Tlo: Bosiljak Genovese preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također, dobro će uspijevati u vrtnom tlu ili loncu s kvalitetnim supstratom.

Održavanje: Bosiljak Genovese zahtijeva minimalno održavanje. Redovito uklanjanje izblijedjelih cvjetova potiče produženu proizvodnju lišća, a često branje listova potiče razvoj nove vegetacije.

Količina sunca: Bosiljak Genovese voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će napredovati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima, ova sorta bosiljka će proizvesti intenzivan okus i miris svojih listova.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top