Sadnica Čokoladna paprena metvica – Mentha × piperita f. citrata ‘Chocolate’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Čokoladna paprena metvica je jedinstvena i neodoljiva vrsta metvice koja će vas oduševiti svojim neobičnim mirisom i okusom čokolade. Ova biljka donosi posebnu čaroliju u vaš vrt i kulinarske kreacije, te je omiljeni dodatak mnogih vrtlara i ljubitelja biljaka.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Čokoladna paprena metvica preferira slične uvjete uzgoja kao i obična paprena metvica. Najbolje uspijeva u svježoj i vlažnoj klimi, a može se prilagoditi i različitim uvjetima. Najbolje raste na sunčanim ili polusjenovitim mjestima, no može podnijeti i blagu hladnoću. Važno je izbjegavati izlaganje ove biljke ekstremnim vrućinama, jer to može negativno utjecati na njen rast.

Visina rasta: Čokoladna paprena metvica obično doseže visinu od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brizi koju joj pružate. Njeni tamnozeleni listovi s ljubičastim nijansama čine je atraktivnom biljkom za uređenje vrta ili terase.

Brzina rasta: Ova biljka ima brzu brzinu rasta, što znači da će se relativno brzo širiti i popuniti svoj prostor u vrtu. Stoga je preporučljivo saditi je u kontejnerima ili na mjestima gdje želite kontrolirati njen rast.

Količina zalijevanja: Čokoladna paprena metvica preferira vlažno tlo, pa ju redovito zalijevajte kako biste održali tlo vlažnim, ali ne i natopljenim. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje kako bi se spriječilo truljenje korijenja.

Količina sunca: Ova biljka voli puno sunčeve svjetlosti, ali dobro će rasti i na mjestima s djelomičnom sjenom. Najbolji rezultati postižu se kada ju posadite na mjesto koje dobiva najmanje 4 do 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno.

Korisne osobine i upotreba: Čokoladna paprena metvica je iznimna zbog svog neodoljivog mirisa i okusa čokolade, koji je rezultat posebnih aromatskih spojeva. Njeni listovi mogu se koristiti za pripremu osvježavajućih napitaka, deserta, kolača i slastica. Također, kao i ostale vrste paprene metvice, čokoladna paprena metvica ima ljekovita svojstva i može pomoći u ublažavanju probavnih smetnji i smanjenju mučnine.

Ukratko, čokoladna paprena metvica je jedinstvena biljka koja će dodati poseban okus i miris u vaš vrt i kuhinju. Njezini uvjeti uzgoja su prilagodljivi, a brz rast omogućuje vam brzu berbu i korištenje u raznim jelima. Oplemenite svoj vrt ovom posebnom metvicom i uživajte u njenim čarolijama tijekom cijele godine.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top