Sadnica Dugolisna metvica – Mentha longifolia

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Dugolisna metvica je iznimno raznolika i korisna biljka koja će vas oduševiti svojim duguljastim lišćem i osvježavajućim mirisom i okusom. Ova biljka ima bogatu povijest upotrebe u kulinarstvu, medicini i aromaterapiji te je omiljeni izbor vrtlara zbog jednostavnog uzgoja i obilja koristi koje pruža.

Dugolisna metvica preferira umjereno toplu klimu i najbolje uspijeva u temperaturama između 18°C i 25°C.  Kada je dovoljno zrela, dugolisna metvica razvija dubok i razgranat korijen koji joj pomaže u apsorpciji vlage iz tla, čime postaje otpornija na sušu.

Visina rasta dugolisne metvice može doseći od 30 do 90 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i gustoći sadnje. Njezini dugi i uspravni listovi stvaraju bujni izgled biljke koja će dodati svježinu i boje u vaš vrt. Brzina rasta ove biljke je umjerena, a redovito podrezivanje potaknut će njezin zdravi rast i obilno listanje.

Količina zalijevanja: Dugolisna metvica preferira umjereno zalijevanje. Tlo bi trebalo biti vlažno, ali ne natopljeno, kako bi se izbjegla truljenje korijenja. Važno je zalijevati ju kada je tlo gotovo suho na dodir. Osim toga, dobra drenaža tla pomoći će u očuvanju zdravlja korijenja i sprječavanju zadržavanja viška vode.

Tlo: Dugolisna metvica preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Uzgajajte ju na sunčanim mjestima ili na mjestima koja dobivaju djelomičnu sjenu tijekom dana kako bi se osiguralo optimalno rastu i razvoju.

Dugolisna metvica ima širok spektar primjene u kulinarstvu. Njezino aromatično lišće čini ju popularnim izborom za pripremu osvježavajućih čajeva, napitaka, juha, umaka, salata i slastica. Također, dugolisna metvica ima ljekovita svojstva, posebno za smirivanje probavnih smetnji, olakšavanje disanja te ublažavanje bolova i upala.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top