Sadnica Kadulja – Salvia officinalis

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Kadulja je prekrasna aromatična biljka koja će unijeti svježinu i korisne prednosti u vaš životni prostor.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Kadulja preferira toplije klime i najbolje uspijeva na sunčanim mjestima s umjerenim do visokim temperaturama. Otporna je na sušu te dobro raste u sušnijim područjima, što je čini idealnom za vrtove koji zahtijevaju biljke otporne na sušu. Zahtijeva dobro drenirano tlo i može se uzgajati u loncima ili u vrtovima.

Visina rasta: Ova biljka obično doseže visinu od 30 do 60 centimetara, ovisno o sorti i uvjetima uzgoja. Njena kompaktna veličina čini je idealnom za sadnju u cvjetnim gredicama, kamenjarima, ali i za postavljanje rubnjaka.

Brzina rasta: Kadulja ima umjerenu do brzu brzinu rasta, što znači da će relativno brzo ispuniti prazan prostor u vrtu i pružiti vam zadovoljstvo svojim zelenilom i mirisnim cvjetovima.

Količina zalijevanja: Ova biljka je vrlo otporna na sušu i preferira sušnije uvjete. Nakon što je biljka uspostavljena, treba je zalijevati umjereno. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje kako bi se spriječilo truljenje korijena.

Količina sunca: Kadulja voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će rasti na mjestima koja dobivaju puno sunčanih sati tijekom dana. Preporučuje se saditi je na mjestu koje dobiva najmanje 6 sati sunca dnevno kako bi se potaknulo njezino zdravije rast i obilno cvjetanje.

Korisne osobine i upotreba: Kadulja ima aromatičan miris i koristi se u kulinarstvu za začinjavanje raznih jela. Također, poznata je po svojim ljekovitim svojstvima i tradicionalno se koristi u prirodnoj medicini zbog svojih antiseptičkih i antiupalnih svojstava.

Ukratko, Kadulja je prekrasna i korisna biljka koja će obogatiti vaš vrt svojim izgledom i aromatičnim mirisom. Ova prilagodljiva biljka traži malo brige i može donijeti mnogo zadovoljstva. Uzgojite je u svom vrtu i uživajte u njezinim blagodatima tijekom cijele godine.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top