Sadnica Klasasta čestoslavica – Veronica spicata

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Prekrasna cvjetnica koja će osvojiti vaše srce svojim elegantnim izgledom i bogatstvom boja. Ova biljka je članica roda Veronica i obitelji Plantaginaceae te je popularan izbor za vrtne cvjetne gredice, rubnjake i kamenjare.

Klasasta čestoslavica preferira umjereno toplu klimu i dobro će uspijevati u temperaturama između 18°C i 24°C. Također je otporna na hladnije temperature i može preživjeti i u hladnijim regijama. Ova biljka voli obilje sunčeve svjetlosti, ali će tolerirati i blago zasjenjena područja. Na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno, klasasta čestoslavica će razviti snažne i razgranate stabljike koje će biti prekrivene lijepim cvjetovima.

Visina rasta klasaste čestoslavice može doseći od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i sorti. Njeni izdanci su uspravni i čvrsti, stvarajući kompaktni grm koji izgleda impresivno u vrtu. U razdoblju cvatnje, klasasta čestoslavica proizvodi uspravne cvatove koji mogu biti bijeli, ljubičasti, plavi ili ružičasti, ovisno o sorti. Njeni cvjetovi su iznimno privlačni pčelama i leptirima, što čini ovu biljku izvrsnim izborom za privlačenje korisnih kukaca u vaš vrt.

Brzina rasta klasaste čestoslavice je umjerena, a ova biljka je prilično otporna na bolesti i štetnike. Redovito uklanjanje izblijedjelih cvjetova i suhog lišća potiče produženo cvjetanje i održava biljku urednom.

Količina zalijevanja: Klasasta čestoslavica preferira umjereno vlažno tlo. Redovito zalijevanje tijekom prvih mjeseci nakon sadnje pomoći će uspostavljanju snažnih korijena, ali nakon toga zahtijeva manje zalijevanje. Važno je osigurati dobru drenažu kako biste spriječili zadržavanje viška vode oko korijenja.

Tlo: Klasasta čestoslavica preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s neutralnim pH vrijednostima.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top