Sadnica Korejska metvica – Agastache rugosa

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Korejska metvica  je prekrasna i aromatična biljka koja će unijeti egzotičnu notu u vaš vrt i osvojiti vas svojim jedinstvenim mirisom i okusom. Zapanjujuća osobina ove biljke je njezina sposobnost privlačenja leptira, pčela i drugih korisnih kukaca koji će oplemeniti vaš vrt i potaknuti ekosustav na zdraviji način.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Korejska metvica preferira tople i suhe klimatske uvjete, ali se također dobro prilagođava različitim uvjetima uzgoja. Najbolje uspijeva na sunčanim mjestima, ali podnosi i blagu hladnoću. Važno je osigurati joj dobro drenirano tlo kako bi se izbjeglo zadržavanje vode oko korijenja.

Visina rasta: Ova biljka obično doseže visinu od 60 do 90 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brizi koju joj pružate. Njene uspravne stabljike i privlačni cvatovi čine je idealnom za sadnju u cvjetnim gredicama i atraktivnu za oko svakog promatrača.

Brzina rasta: Korejska metvica ima umjereno brzu brzinu rasta, što znači da će se relativno brzo razviti u svoju punu ljepotu. Ipak, ova biljka nije invazivna i neće preuzeti vrt, što je čini praktičnom za uređenje vrta.

Količina zaljevanja: Ova biljka preferira sušnije uvjete i dobro podnosi sušu, ali ju je ipak potrebno redovito zalijevati kako biste osigurali njezin zdrav rast. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje kako biste spriječili stajaću vodu koja može naštetiti njenim korijenima.

Količina sunca: Korejska metvica voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će rasti na mjestima koja dobivaju najmanje 6 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima postići ćete najbolje rezultate u pogledu njenog zdravog rasta i obilnog cvjetanja.

Korisne osobine i upotreba: Korejska metvica ima osvježavajući miris i okus koji podsjeća na kombinaciju mente i anisa. Njezini listovi i cvatovi koriste se u kulinarstvu za pripremu osvježavajućih čajeva i pića te kao začin za razna jela. Osim toga, ova biljka je privlačna leptirima i pčelama, što je čini korisnom za oprašivanje i poticanje biodiverziteta u vašem vrtu.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top