Sadnica Lavanda – Lavandula angustifolia ‘Hidcote blue’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Lavandula angustifolia ‘Hidcote blue’ je prekrasna vrsta lavande koja će unijeti šarm i eleganciju u vaš vrt. Ovaj kultivirani klon engleske lavande posebno je popularan zbog svojih ljubičastih cvjetova i intenzivnog mirisa koji će očarati vaša osjetila.

Za uspješan uzgoj Lavandule angustifolia ‘Hidcote blue’, preporučuje se umjerena klima s toplim ljetima i hladnim zimama. Ova biljka je otporna na sušu, ali zahtijeva dobro drenirano tlo kako bi izbjegla stajaću vodu koja joj može naštetiti. Optimalna temperatura za njen uzgoj je između 15°C i 25°C.

Lavandula angustifolia ‘Hidcote blue’ može doseći visinu od 30 do 60 centimetara. Njen kompaktni rast i gusto raspoređeni listovi čine je idealnom za uređenje rubnjaka, kamenjara ili cvjetnih gredica.

Što se tiče brzine rasta, ova vrsta lavande ima umjerenu brzinu rasta. Nakon sadnje, potrebno je nekoliko mjeseci da biljka postigne svoj puni rast i ljepotu.

Zalijevanje Lavandule angustifolia ‘Hidcote blue’ treba biti umjereno, pogotovo nakon sadnje kako bi se potakao početni razvoj korijenja. Kasnije, nakon što je biljka dobro uspostavljena, zalijevanje se može smanjiti na minimalnu mjeru.

Ova sorta lavande zahtijeva obilje sunčeve svjetlosti kako bi se pravilno razvijala i proizvela obilje mirisnih cvjetova. Preporučuje se saditi je na mjestu koje dobiva najmanje 6 sati sunca dnevno.

Ukratko, Lavandula angustifolia ‘Hidcote blue’ je izvanredna biljka koja će u vaš vrt donijeti šarm i ljepotu. Dodajte ovu prekrasnu lavandu u svoj vrt i uživajte u njenim blagodatima tijekom cijele godine.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top