Sadnica Limunska trava – Cymbopogon flexuosus

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Limunska trava je nevjerojatna biljka poznata po svojem osvježavajućem mirisu i citrusnom okusu. Ova biljka ima dugu povijest upotrebe u kulinarske svrhe, medicini i aromaterapiji te je omiljeni dodatak mnogim jelima i napitcima diljem svijeta.

Limunska trava ima jedinstven miris svježih limuna, koji će vašem vrtu ili prostoru pružiti osvježavajući ambijent. Njezini tanki i visoki listovi stvaraju izgled sličan bambusu, a njeni svijetlozeleni stabljici pružaju osjećaj svježine gdje god da se nalazi. Osim svoje kulinarske i dekorativne vrijednosti, limunska trava ima i brojne druge prednosti.

Limunska trava preferira toplu i sunčanu klimu te dobro će uspijevati u temperaturama između 20°C i 35°C. Ova biljka može podnijeti i nešto hladnije temperature, ali će joj biti potrebna zaštita od niskih temperatura i mraza. Kada se uzgaja u loncu, preporučuje se unijeti ju unutra tijekom hladnijih mjeseci kako bi se sačuvala njezina vitalnost.

Visina rasta limunske trave može doseći od 90 do 150 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i redovitom podrezivanju. Brzina rasta ove biljke je umjerena, a ako se redovito podrezuje i njeguje, stvarat će gusti i bujni izgled.

Količina zalijevanja: Limunska trava preferira umjereno zalijevanje. Važno je zalijevati ju kada je tlo gotovo suho na dodir. Tlo ne bi trebalo biti previše vlažno kako bi se izbjegao razvoj gljivica i truljenje korijenja. Pazite da ne prelijevate biljku, posebno ako je uzgajate u loncu, kako bi se izbjeglo zadržavanje viška vode.

Tlo: Limunska trava preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s blago kiselom pH vrijednosti.

Limunska trava je višegodišnja biljka koja će vas osvojiti svojim svježim mirisom i aromatičnim okusom. Možete ju uzgajati u vrtu, na terasi ili u loncu na prozoru kako biste uvijek imali svježi izvor limunskog mirisa i okusa. Ova biljka ima mnoge primjene u kuhinji, od pripreme čajeva, juha, umaka i marinada do aromatiziranja slastica i pića.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top