Sadnica Marulja – Marrubium vulgare

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Marulja je ljekovita biljka koja ima široku primjenu u tradicionalnoj medicini.

Preferira umjereno toplu klimu, ali dobro će uspijevati i u hladnijim područjima. Ova biljka voli obilje sunčeve svjetlosti, ali će tolerirati i djelomičnu sjenu. Na takvim mjestima, Marrubium vulgare će razviti uspravne i razgranate stabljike s malim, sivozelenim listovima koji su blago dlakavi.

Visina rasta obično doseže od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja. Tijekom ljeta, ova biljka proizvodi privlačne cvjetove u obliku kišobrana, čiji su bijeli cvjetovi bogati nektarom i privlače pčele i druge kukce.

Brzina rasta je umjerena do brza, a ova biljka je višegodišnja, što znači da će se vraćati iz godine u godinu i pružati vam obilje svojih ljekovitih svojstava.

Količina zalijevanja: Preferira sušnije uvjete i dobro podnosi sušu. Redovito zalijevanje tijekom prvih mjeseci nakon sadnje pomoći će uspostavljanju snažnih korijena, ali nakon toga zahtijeva minimalno zalijevanje. Važno je osigurati dobru drenažu kako biste spriječili zadržavanje viška vode oko korijenja.

Tlo: Preferira dobro drenirano tlo koje nije previše vlažno. Također, dobro će uspijevati u tlu s neutralnim pH vrijednostima.

Održavanje: Prilično jednostavan za održavanje. Redovito uklanjanje izblijedjelih cvjetova potiče produženu cvatnju i održava biljku urednom. Također, obrezivanje izdanaka nakon cvatnje potiče razvoj novih izdanaka i osigurava gustoću biljke.

Količina sunca: Marrubium vulgare voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će napredovati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima, ova biljka će proizvesti obilje svojih cvjetova i privući pčele u vaš vrt.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top