Sadnica Mladi luk – Allium fistulosum ‘Bajkal’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Mladi luk ‘Bajkal’ je biljka koja će vas oduševiti svojim bogatim okusom i jednostavnošću uzgoja. Ova sorta mladog luka ima mnoge ljekovite i kulinarske svrhe, te je omiljen izbor među vrtlarima i ljubiteljima kuhinje diljem svijeta.

Mladi luk ‘Bajkal’ ima izuzetno bogat i intenzivan okus, što ga čini idealnim dodatkom jelima kojima želimo naglasiti aromu i okus. Njegove sočne i hrskave stabljike savršene su za svježu konzumaciju i dodavanje u salate, juhe, umake, tjestenine i razna druga jela. Osim svojih kulinarskih prednosti, mladi luk ‘Bajkal’ poznat je i po svojim ljekovitim svojstvima, a tradicionalno se koristi za poboljšanje probave i jačanje imunološkog sustava.

Mladi luk ‘Bajkal’ preferira umjereno toplu klimu i dobro će uspijevati u temperaturama između 15°C i 25°C. Ova biljka također može podnijeti hladnije temperature i može se uzgajati tijekom cijele godine u većini klimatskih uvjeta. Mladi luk ‘Bajkal’ voli puno sunčeve svjetlosti i dobro će uspijevati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno.

Visina rasta mladog luka ‘Bajkal’ može doseći od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i gustoći sadnje. Njegove stabljike su tanke i uspravne, stvarajući bujni grm koji izgleda impresivno u vrtu ili kontejnerima.

Brzina rasta mladog luka ‘Bajkal’ je umjerena, a ova biljka je prilično otporna na bolesti i štetnike. Redovito uklanjanje oštećenih ili izblijedjelih listova pomoći će promicanju zdravog rasta i održavanju biljke urednom.

Količina zalijevanja: Mladi luk ‘Bajkal’ preferira umjereno vlažno tlo. Redovito zalijevanje pomoći će održavanju optimalne razine vlage u tlu, ali pazite da ne pretjerujete s zalijevanjem kako biste izbjegli truljenje korijena. Važno je osigurati dobru drenažu kako bi se spriječilo zadržavanje viška vode oko korijenja.

Tlo: Mladi luk ‘Bajkal’ preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s blago kiselom pH vrijednosti.

Mladi luk ‘Bajkal’ će biti odličan dodatak vašem vrtu ili vrtu začina. Njegov bogati okus i jednostavan uzgoj učinit će ga omiljenim izborom među vrtlarima i kuharima. Uzgajajte mladi luk ‘Bajkal’ u svom vrtu i uživajte u svježim i intenzivnim okusima ovog prekrasnog luka. Neka ‘Bajkal’ sorta mladog luka postane nezaobilazan sastojak u vašoj kuhinji i vrtu!

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top