Sadnica Mladi luk – Allium fistulosum ‘Kroll’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Mladi luk ‘Kroll’ je biljka koja će vas osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću uzgoja. Ova sorta mladog luka ima mnoge ljekovite i kulinarske svrhe te je omiljen izbor među vrtlarima i ljubiteljima kuhinje diljem svijeta.

Mladi luk ‘Kroll’ je poznat po svojim dugim, sočnim i ukusnim stabljikama koje su savršene za svježu konzumaciju i kulinarske kreacije. Njegov blagi i slatki okus čini ga omiljenim dodatkom salatama, juhama, umacima i jelima od mesa i ribe. ‘Kroll’ sorta mladog luka je jednostavna za uzgoj, što je čini idealnim izborom za početnike u vrtlarenju.

Mladi luk ‘Kroll’ preferira umjereno toplu klimu i dobro će uspijevati u temperaturama između 15°C i 25°C. Ova biljka također može podnijeti hladnije temperature i može se uzgajati tijekom cijele godine u većini klimatskih uvjeta. Mladi luk ‘Kroll’ voli puno sunčeve svjetlosti i dobro će uspijevati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno.

Visina rasta mladog luka ‘Kroll’ može doseći od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i gustoći sadnje. Njegove stabljike su tanke i uspravne, stvarajući bujni grm koji izgleda impresivno u vrtu ili kontejnerima.

Brzina rasta mladog luka ‘Kroll’ je umjerena, a ova biljka je prilično otporna na bolesti i štetnike. Redovito uklanjanje oštećenih ili izblijedjelih listova pomoći će promicanju zdravog rasta i održavanju biljke urednom.

Količina zalijevanja: Mladi luk ‘Kroll’ preferira umjereno vlažno tlo. Redovito zalijevanje pomoći će održavanju optimalne razine vlage u tlu, ali pazite da ne pretjerujete s zalijevanjem kako biste izbjegli truljenje korijena. Važno je osigurati dobru drenažu kako bi se spriječilo zadržavanje viška vode oko korijenja.

Tlo: Mladi luk ‘Kroll’ preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s blago kiselom pH vrijednosti.

Mladi luk ‘Kroll’ je izvrstan dodatak vašem vrtu ili vrtu začina. Njegov ukusan i slatkast okus obogatit će vaše kulinarske kreacije, a uzgoj će biti jednostavan i ugodan. Dodajte mladi luk ‘Kroll’ u svoj vrt i uživajte u svježim i bogatim okusima ovog prekrasnog luka. Neka ‘Kroll’ sorta mladog luka postane neizostavan sastojak u vašoj kuhinji i vrtu!

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top