Sadnica Mladi luk – Allium fistulosum ‘Parade’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Mladi luk ‘Parade’ je biljka koja će vas osvojiti svojim jedinstvenim okusom i atraktivnim izgledom. Ova sorta mladog luka ima mnoge ljekovite i kulinarske svrhe te je omiljen izbor među vrtlarima i ljubiteljima kuhinje diljem svijeta.

Mladi luk ‘Parade’ poznat je po svojim tankim, zelenim i sočnim stabljikama koje su bogate okusom i idealne za svježu konzumaciju. Njegov karakterističan okus nalikuje na kombinaciju luka i češnjaka, a često se koristi kao sastojak u raznim jelima, salatama i umacima. ‘Parade’ sorta mladog luka ima visoku prehrambenu vrijednost i bogatstvo vitamina i minerala, čineći ga izvrsnim izborom za zdravu prehranu.

Mladi luk ‘Parade’ preferira umjereno toplu klimu i dobro će uspijevati u temperaturama između 15°C i 25°C. Ova biljka također može podnijeti hladnije temperature i može se uzgajati tijekom cijele godine u većini klimatskih uvjeta. Mladi luk ‘Parade’ voli puno sunčeve svjetlosti i dobro će uspijevati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno.

Visina rasta mladog luka ‘Parade’ može doseći od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i gustoći sadnje. Njegove stabljike su tanke i uspravne, stvarajući bujni grm koji izgleda impresivno u vrtu ili kontejnerima.

Brzina rasta mladog luka ‘Parade’ je umjerena, a ova biljka je prilično otporna na bolesti i štetnike. Redovito uklanjanje oštećenih ili izblijedjelih listova pomoći će promicanju zdravog rasta i održavanju biljke urednom.

Količina zalijevanja: Mladi luk ‘Parade’ preferira umjereno vlažno tlo. Redovito zalijevanje pomoći će održavanju optimalne razine vlage u tlu, ali pazite da ne pretjerujete s zalijevanjem kako biste izbjegli truljenje korijena. Važno je osigurati dobru drenažu kako bi se spriječilo zadržavanje viška vode oko korijenja.

Tlo: Mladi luk ‘Parade’ preferira dobro drenirano tlo koje je bogato hranjivim tvarima. Također će dobro uspijevati u tlu s blago kiselom pH vrijednosti.

Mladi luk ‘Parade’ je izvrstan dodatak vašem vrtu ili vrtu začina. Osim što pruža ukusan i zdrav sastojak za vaše kulinarske kreacije, ova biljka također će obogatiti vaš vrt svojim šarmantnim izgledom. Uzgajajte mladi luk ‘Parade’ u svom vrtu i uživajte u svježem i bogatom okusu ovog raznolikog luka. Neka ‘Parade’ sorta mladog luka postane nezaobilazan sastojak u vašoj kuhinji i vrtu!

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top