Sadnica Obična metvica (Spearmint) – Mentha spicata

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Obična metvica (Mentha spicata), poznata i kao spearmint, je očaravajuća biljka koja će oplemeniti vaš vrt i kulinarske kreacije svojim jedinstvenim mirisom i okusom. Ova višegodišnja biljka ima iznenađujuću osobinu koja je čini posebnom – njezini zeleni listovi oslobađaju neodoljivu slatku svježinu, sličnu mirisu popularnih žvakaćih guma.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Obična metvica preferira svježu i vlažnu klimu, no također se dobro prilagođava različitim uvjetima uzgoja. Najbolje uspijeva na sunčanim ili polusjenovitim mjestima, ali također može tolerirati blagu hladnoću. Važno je izbjegavati izlaganje ove biljke ekstremnim vrućinama, jer to može negativno utjecati na njen rast.

Visina rasta: Ova biljka obično doseže visinu od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brizi koju joj pružate. Njene zelene listove i uspravne izdanci čine je privlačnom biljkom za uređenje vrta ili terase.

Brzina rasta: Spearmint ima brzu brzinu rasta, što znači da će se relativno brzo širiti i popuniti svoj prostor u vrtu. Stoga je preporučljivo saditi je u kontejnerima ili na mjestima gdje želite kontrolirati njen rast.

Količina zalijevanja: Ova biljka preferira vlažno tlo, pa ju redovito zalijevajte kako biste održali tlo vlažnim, ali ne i natopljenim. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje kako bi se spriječilo truljenje korijenja. Međutim, spearmint je iznimno otporna na sušu i dobro podnosi kraće periode sušnih uvjeta.

Količina sunca: Spearmint voli obilje sunčeve svjetlosti, ali dobro će rasti i na mjestima s djelomičnom sjenom. Najbolji rezultati postižu se kada ju posadite na mjesto koje dobiva najmanje 4 do 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno.

Korisne osobine i upotreba: Spearmint ima osvježavajući miris i okus, zbog čega je često korištena u kulinarstvu za pripremu osvježavajućih napitaka, deserta, umaka i salata. Njeni listovi imaju ljekovita svojstva i tradicionalno se koriste za ublažavanje probavnih smetnji, smanjenje mučnine te kao prirodni osvježivač daha.

Ukratko, obična metvica (spearmint) je jednostavna za uzgoj i osvježavajuća biljka koja će obogatiti vaš vrt svojim mirisom i okusom. Njezini uvjeti uzgoja su prilagodljivi, a brz rast omogućuje vam brzu berbu i korištenje u raznim jelima i pićima. Dodajte ovu aromatičnu biljku u svoj vrt i uživajte u njenim mnogobrojnim prednostima tijekom cijele godine.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top