Sadnica Origano – Origanum vulgare var. Hirtum

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Biljka koja osvaja svojim mirisom i okusom te je neizostavni dodatak u mnogim kulinarskim jelima diljem svijeta. Ova zanimljiva biljka ima bogatu povijest upotrebe u različitim kulturama i tradicijama, a njezina raznolikost i ljekovita svojstva čine je omiljenom u vrtovima i kuhinjama diljem svijeta.

Origano hirtum preferira toplu i sunčanu klimu, što ga čini idealnim za uzgoj u suptropskim i mediteranskim područjima. Ova biljka voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će napredovati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima, origano hirtum će razviti kompaktne grmove s izraženim mirisnim i okusnim svojstvima svojih listova.

Visina rasta origana hirtuma obično doseže od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja. Njegovi izdanci su uspravni i prekriveni malim, kožastim, sivkastozelenim listovima koji imaju jaku aromu i pikantan okus. Tijekom ljeta, origano hirtum proizvodi privlačne cvjetove u obliku kišobrana, čiji su nježni cvjetovi bijeli, ružičasti ili ljubičasti.

Brzina rasta origana hirtuma je umjerena, a ova biljka je višegodišnja, što znači da će se vraćati iz godine u godinu, pružajući vam obilje svojih mirisnih listova tijekom cijele vegetacijske sezone.

Količina zalijevanja: Origano hirtum preferira sušnije uvjete i dobro podnosi sušu. Redovito zalijevanje tijekom prvih mjeseci nakon sadnje pomoći će uspostavljanju snažnih korijena, ali nakon toga zahtijeva minimalno zalijevanje. Važno je osigurati dobru drenažu kako biste spriječili zadržavanje viška vode oko korijenja.

Tlo: Origano hirtum preferira dobro drenirano tlo koje nije previše vlažno. Također, dobro će uspijevati u tlu s neutralnim pH vrijednostima.

Održavanje: Origano hirtum je prilično jednostavan za održavanje. Redovito uklanjanje izblijedjelih cvjetova potiče produženu cvatnju i održava biljku urednom. Također, obrezivanje izdanaka nakon cvatnje potiče razvoj novih izdanaka i osigurava gustoću biljke.

Količina sunca: Origano hirtum voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će napredovati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima, ova biljka će proizvesti obilje svojih mirisnih listova i biti spremna za upotrebu u vašoj kuhinji.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top