Sadnica Paprena metvica (Peppermint) – Mentha × piperita ‘Multimentha’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Paprena metvica je osvježavajuća i aromatična biljka koja će unijeti bogatstvo okusa u vaš vrt i kulinarske kreacije. Ova hibridna biljka nastala je križanjem vodene metvice i metvice (Mentha aquatica i Mentha spicata), a njeni intenzivni miris i okus čine je popularnim izborom kako za uzgoj u vrtu tako i u loncima na terasi.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Paprena metvica preferira svježu i vlažnu klimu, no izuzetno je prilagodljiva biljka koja dobro uspijeva u različitim uvjetima. Najbolje raste na sunčanim ili polusjenovitim mjestima, ali može podnijeti i hladnije temperature. Važno je izbjegavati pretjerano izlaganje ovoj biljci ekstremnim vrućinama, jer to može utjecati na njezin rast.

Visina rasta: Paprena metvica obično doseže visinu od 30 do 60 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja i brizi koju joj pružate. Njeni uspravni izdanci i zelene listove čine je privlačnim dodatkom u vrtu, ali i praktičnom biljkom za berbu.

Brzina rasta: Ova biljka ima brzu brzinu rasta, što znači da će se relativno brzo širiti i zauzeti svoj prostor u vrtu. Stoga je preporučljivo saditi je u kontejnerima ili na mjestima gdje želite kontrolirati njen rast.

Količina zalijevanja: Paprena metvica voli vlažno tlo, pa ju redovito zalijevajte kako biste održali tlo vlažnim, ali ne i natopljenim. Voda treba dobro drenirati kako bi se izbjeglo stajaće vode koja može oštetiti korijenje biljke.

Količina sunca: Ova biljka preferira puno sunca, no dobro će rasti i na mjestima s djelomičnom sjenom. Najbolji rezultati postižu se kada ju posadite na mjesto koje dobiva najmanje 4 do 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno.

Korisne osobine i upotreba: Paprena metvica ima nevjerojatno osvježavajući okus i miris, zbog čega je često korištena u kulinarstvu za pripremu osvježavajućih napitaka, salata, deserta i mnogih drugih jela. Također, poznata je po svojim ljekovitim svojstvima, uključujući ublažavanje probavnih smetnji, smanjenje mučnine i poticanje koncentracije.

Ukratko, Paprena metvica je višenamjenska biljka koja će obogatiti vaš vrt svojim svježim mirisom i okusom te vam pružiti brojne koristi. Njezini uvjeti uzgoja su prilagodljivi, a brz rast omogućuje vam brzu berbu. Uživajte u njenim blagodatima i dodajte ovo osvježavajuće bilje u svoj vrt i kulinarske kreacije.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top