Sadnica Primorski vrisak – Satureja montana

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Primorski vrisak je izvanredna biljka koja će oduševiti vaš vrt svojim mirisnim listovima i svijetlim cvjetovima. Ova mediteranska ljepotica preferira tople i sunčane uvjete, čineći je idealnim izborom za vrtove smještene u područjima s blagom i suhom klimom. Njeni mirisni listovi često se koriste u kuhinji za pripremu ukusnih jela, a njeni svijetli cvjetovi privlače leptire i pčele, čineći je korisnom za oprašivanje vrta.

Visina rasta primorskog vriska može doseći od 20 do 40 centimetara, ovisno o uvjetima uzgoja. Njegovi uspravni izdanci prekriveni su malim kožastim listovima koji stvaraju gustu i kompaktnu krošnju. Njeni svijetli cvjetovi mogu biti bijeli, ljubičasti ili ružičasti, ovisno o sorti.

Brzina rasta: Primorski vrisak ima umjerenu brzinu rasta, što znači da će se postupno razvijati i širiti. Nakon sadnje, ova biljka će se brzo razviti u gusto skupljeni grm koji će obogatiti vaš vrt svojim okusima i mirisom.

Količina zalijevanja: Ova biljka preferira sušnije uvjete i dobro podnosi sušu. Nakon što se uspostavi u vrtu, primorski vrisak zahtijeva minimalno zalijevanje. Međutim, u prvim mjesecima nakon sadnje, važno je redovito zalijevati kako biste potaknuli rast korijena.

Tlo: Primorski vrisak preferira dobro drenirano tlo koje nije previše vlažno. Također, dobro će uspijevati u različitim vrstama tla, uključujući pjeskovito i kamenito tlo.

Održavanje: Primorski vrisak ne zahtijeva posebno zahtjevanu njegu. Redovito uklanjanje izblijedjelih cvjetova potiče produženi cvatnju i održava biljku urednom.

Koristi: Primorski vrisak je ne samo estetski atraktivna biljka, već također ima ljekovita svojstva koja su cijenjena stoljećima. Njegovi listovi i cvjetovi se tradicionalno koriste za pripremu čaja koji se koristi za smirivanje kašlja i grlobolje. Također se vjeruje da ima protuupalna i antiseptička svojstva.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top