Sadnica Ružmarin – Rosmarinus officinalis

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Ružmarin je jedinstvena i aromatična biljka koja će oplemeniti vaš vrt svojim bogatstvom mirisa i okusa. Ova zanimljiva biljka ima dugu povijest upotrebe u kulinarstvu, medicini i kao ukrasna biljka, a njezini uvjeti uzgoja čine je praktičnim izborom za vrtlare svih razina iskustva.

Temperatura i uvjeti uzgoja: Ružmarin je mediteranska biljka koja preferira toplu i sunčanu klimu. Najbolje uspijeva na mjestima s puno sunčeve svjetlosti, a dobro podnosi i sušne uvjete. Ova biljka nije tolerantna prema niskim temperaturama i mrazu, stoga ju je najbolje uzgajati u područjima s blagim zimama.

Visina rasta: Ružmarin obično doseže visinu od 60 do 150 centimetara, ovisno o sorti i uvjetima uzgoja. Njegove igličaste listove i sitne cvjetove čine ga atraktivnom biljkom za sadnju u cvjetnim gredicama ili kao živa ograda.

Brzina rasta: Ova biljka ima umjerenu brzinu rasta, što znači da će se postupno razvijati i širiti. Uz odgovarajuću brigu, ružmarin će postupno rasti u bujan i gust grm koji će oplemeniti vaš vrt.

Količina zalijevanja: Ružmarin preferira sušne uvjete i dobro podnosi sušu. Zalijevajte ga umjereno, osiguravajući dobru drenažu kako biste spriječili zadržavanje vode oko korijenja. Izbjegavajte pretjerano zalijevanje kako biste spriječili truljenje korijenja.

Količina sunca: Ružmarin voli obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će rasti na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima, ružmarin će proizvesti obilje mirisnih listova i cvjetova.

Korisne osobine i upotreba: Ružmarin je poznat po svojoj snažnoj aromi i okusu koji je idealan za obogaćivanje raznih jela u kulinarstvu. Njegovi listovi često se koriste za pripremu umaka, marinada, pečenja mesa i ribe te za aromatiziranje maslinovog ulja. Također, ružmarin ima i ljekovita svojstva te se tradicionalno koristi za poticanje cirkulacije, olakšavanje probavnih smetnji i smirivanje živaca.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top