Sadnica Vlasac – Allium schoenoprasum ‘Middleman’

Šifra: n/a Kategorija: Oznake: ,

Vlasac Middleman je posebna i intrigantna sorta vlasca koja će zasigurno postati zvijezda vašeg vrta. Ova iznimna biljka privlači pažnju svojim neobičnim izgledom i karakteristikama koje je čine omiljenim izborom među vrtlarima i ljubiteljima biljaka.

Vlasac Middleman preferira umjereno tople klime i dobro uspijeva na suncu ili u djelomičnoj sjeni. Uz adekvatnu drenažu, ova biljka će rasti u različitim vrstama tla, bilo da je riječ o pjeskovitom, ilovastom ili kamenitom tlu. Umjereno zalijevanje je preporučljivo kako biste spriječili previše vlažno tlo, što može štetiti korijenju.

Visina rasta Vlasca Middleman obično doseže od 15 do 30 centimetara, što ga čini odličnim izborom za sadnju u cvjetnim gredicama, kontejnerima ili kao rubnik. Njegovi uspravni i kompaktni izdanci dodatno doprinose atraktivnom izgledu, stvarajući jedinstvenu i elegantnu pojavu u vašem vrtu.

Brzina rasta: Vlasac Middleman ima umjerenu brzinu rasta, što znači da će se postupno razvijati i širiti. Tijekom razdoblja rasta, ova biljka će se brzo razviti u gusto skupljeni grm koji će obogatiti vaš vrt svojim okusima i mirisom.

Količina zalijevanja: Umjereno zalijevanje je ključno za uspješan rast vlasca Middleman. Osigurajte da tlo ostane vlažno, ali ne natopljeno. Redovito provjeravajte vlažnost tla kako biste prilagodili zalijevanje prema potrebama biljke.

Količina sunca: Vlasac Middleman preferira obilje sunčeve svjetlosti i najbolje će napredovati na mjestima koja dobivaju najmanje 6 do 8 sati sunca dnevno. Na takvim mjestima, vlasac će proizvesti obilje svijetlozelenih listova i svijetlih cvjetova koji će unijeti osvježavajući okus u vaše kulinarske kreacije.

Korisne osobine i upotreba: Vlasac Middleman ima blagi i osvježavajući okus s blagim nagovještajem luka i češnjaka. Njegovi svijetli zeleni listovi često se koriste u kulinarstvu za pripremu raznih jela, salata, juha, umaka i vrhnja, dodajući im jedinstvenu aromu i okus. Također, listovi vlasca Middleman su bogati vitaminima i mineralima, te se smatraju izvrsnim izvorom antioksidanata.

Osim svoje kulinarstke vrijednosti, vlasac Middleman ima i ljekovita svojstva. Tradicionalno se koristi za poticanje probave, jačanje imuniteta i ublažavanje prehlada i kašlja.

Besplatna dostava iznad 65€
Dostava u roku 48h
Besplatno preuzimanje u poslovnici
Shopping Cart
Scroll to Top